Etin nasıl
mühürlendiğini bilmeyeniniz yoktur sanırım. Ben kendimce bunun püf noktalarını
ve iyi et seçimi hakkında bildiklerimi paylaşmak istiyorum sizinle.
Gerçekten de
"Et" yemek istiyorsanız öncelikle kasabınızı iyi tanımanız gerekiyor.
Onun da sizi tanıması daha da iyi. Çünkü dürüst olmak gerekirse çoğu kasap
tanımadıkları müşterilere maalesef iyi et vermiyor. Bunun ispatı da şu şekilde:
Kasap tanıdığı müşteriye
kötü et vermek istemediği zaman şu cümleyi kullanır: "Abi/Abla bu et sana
gelmez."
Bu kasap demek ki
tanımadığı müşteriye kötü et verebiliyor. Bu zihniyeti de sihirli bir değnekle
değiştiremeyeceğimize göre kasabın bizi tanımasında, iyi et istediğimizi
bilmesinde fayda var.
İyi bir biftek
istiyorsanız bilinki iyi biftekte damar damar yağ vardır. Tamamen yağsız et
istenilen sonucu genellikle vermez. Bu nedenle fotoğrafta gördüğünüz gibi yağlı
bir et almanız tavsiyemdir.
Gelelim bu etin nasıl
iyi mühürleneceğine:
Et mühürlemek için
bilmeniz gereken en önemli şey kesinlikle teflon tava kullanmamanızdır; çünkü
teflon yüksek ısıda kanserojen maddeleri aktif hale getiriyor. Mühürleme için
en ugunu çeliktir. Ben de bunu yeni öğrendim aslında, yanlış biliyormuşum.
Sayın Burçe Tatar sağolsun uyardı ve yanlışımı düzeltti, kendisine teşekkür
ediyorum.
Et Nasıl İyi
Mühürlenir?
Tavanızı kızana kadar
iyice ısıtın. Eti mühürlemek için herhangi bir yağ kullanmayın. Etin bir yüzüne
sadece tuz ( tercihen deniz tuzu) ve taze çekilmiş karabiber serpin. Diğer
yüzüne baharatlı kısmı tavaya koyduktan sonra serpebilirsiniz.
Etin daha hoş bir
aroma kazanması için de tavaya taze
otlar atmanızı tavsiye ederim. Biberiye ve herhangi bir taze kekik türü işinizi
fazlasıyla görecektir. Taze adaçayı da varsa daha da lezzetli olur.
Et pişerken sağında
solunda biber ve domates de soteleyebilirsiniz.
Etin bir yüzünü
kızgın tavaya koyduktan sonra 4 dakikayı geçmeyecek şekilde ete hiç dokunmadan,
çatal veya bıçak batırmadan bekleyin. 4 dakikadan sonra etin üst yüzüne de tuz
ve karabiber serpip eti çevirebilirsiniz. Bu yüzün de 4 dakika pişmesi yeterli
olacaktır.
Bu şekilde
pişirdiğinizde çok lezzetli bir etin sizi beklediğine emin olabilirsiniz,
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder