Meslek Tanımı:
Lokanta, restoran vb.
işletmelerin mutfaklarında kullanacağı kırmızı ve beyaz et ürünlerini saklama,
hazır hale getirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Görev Ve İşlem Basamakları:
Kasap (Et
Hazırlayıcı); işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde
kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve
mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak;
A) Kişisel hazırlık
yapmak,
B) Haftalık ziyafet
mönülerini takip ederek müşteri yoğunluğuna göre gerekli et stokunu hazırlamak,
C) Kırmızı ve beyaz
etleri bonfile, pirzola, kanat, but, göğüs, kuşbaşı, biftek vb. şekilde
parçalara ayırmak, d) Etleri gramajına göre porsiyonlara ayırarak kullanıma
hazır hale getirmek
E) Etleri yağ, sinir
ve kemiklerinden ayırmak, ihtiyaç duyulan oranda kıyma çekmek
F) Kırmızı ve beyaz
etleri muhafaza ederek zamanında tüketilmesini sağlamak,
G) Yemeklerde
kullanımına göre etleri belirli bir süre bekleterek terbiye etmek,
H) Departmanındaki
tezgah, et dolapları, et kesme kütüğü, kemik kesme makinesi, kıyma makinesi,
vb. kesici aletlerin temizlik ve bakımını yapmak
I) Arızalanan makine
ve ekipmanların tamirini yaptırmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Kaynak: İşkur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder