Meslek Tanımı :
Kasap, kendi başına
ve belirli bir süre içerisinde, et ve tavuk ürünlerini temin etme, ürünleri
satışa hazırlama ve satışını gerçekleştirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli
kişidir.
Görev Ve İşlem Basamakları:
Kasap, işletmenin
genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir
şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine
ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak;
A) Sipariş listesini
düzenlemek,
B) Fiyat etiketlerini
düzenlemek,
C) Tavuk iade
faturalarını düzenlemek
D) Ürünlerin
temizliğini, sağlığa uygunluğunu, yağ-kemik oranlarını ve damga kontrolünü
kontrol etmek
E) Büyükbaş
hayvanlarda kesilen karkasın uygunluğunu kontrol etmek
F) Satın alınacak
ürünleri seçmek,
G) Ürünlerin işyerine
ulaştırılmasını sağlamak,
H) Et ve tavuk
ürünlerinin muhafazasını sağlamak
I) Çalışma
aletlerinin bakımını yapmak,
J) Satışa sunulacak
ürünleri depodan çıkartmak
K) Karkası (gövde)
parçalamak ve ana bölümlerine ayırmak
L) Ana bölümleri
müşteri isteğine göre şekillendirmek
M) Ürünü kemiksiz
hale getirmek
N) Kemiksiz
kısımlardan kıyma yapmak
O) Rosto yapmak
P) Kuşbaşı, şişlik,
kavurmalık, ızgaralık, biftek, pirzola yapmak,q) Ürün artıklarını değerlendirmek
R) Et ve tavuk
ürünlerinin satışını gerçekleştirmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Mesleğin İşgücü
Piyasasındaki durumunu mu merak ediyorsunuz? İşkur’un İş ilanlarına aşağıdaki
linkten ulaşabilirsiniz.
Kaynak: İşkur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder