8 Ekim 2014 Çarşamba

Kasap


Meslek Tanımı :
Kasap, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, et ve tavuk ürünlerini temin etme, ürünleri satışa hazırlama ve satışını gerçekleştirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Görev Ve İşlem Basamakları:
Kasap, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak;

A) Sipariş listesini düzenlemek,
B) Fiyat etiketlerini düzenlemek,
C) Tavuk iade faturalarını düzenlemek
D) Ürünlerin temizliğini, sağlığa uygunluğunu, yağ-kemik oranlarını ve damga kontrolünü kontrol etmek
E) Büyükbaş hayvanlarda kesilen karkasın uygunluğunu kontrol etmek
F) Satın alınacak ürünleri seçmek,
G) Ürünlerin işyerine ulaştırılmasını sağlamak,
H) Et ve tavuk ürünlerinin muhafazasını sağlamak
I) Çalışma aletlerinin bakımını yapmak,
J) Satışa sunulacak ürünleri depodan çıkartmak
K) Karkası (gövde) parçalamak ve ana bölümlerine ayırmak
L) Ana bölümleri müşteri isteğine göre şekillendirmek
M) Ürünü kemiksiz hale getirmek
N) Kemiksiz kısımlardan kıyma yapmak
O) Rosto yapmak
P) Kuşbaşı, şişlik, kavurmalık, ızgaralık, biftek, pirzola yapmak,q) Ürün artıklarını değerlendirmek
R) Et ve tavuk ürünlerinin satışını gerçekleştirmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Mesleğin İşgücü Piyasasındaki durumunu mu merak ediyorsunuz? İşkur’un İş ilanlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: İşkur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder